Zelfbediening of RFID in de Bib! Bezoekers kunnen zelf hun boeken, cd's, dvd's, … uitlenen of inleveren aan de publieksbalies.

 

Hoe werkt het?

Je maakt je keuze uit het beknopte keuzemenu op het aanraakscherm, je legt je materialen op de aangegeven plek en je vraagt al dan niet een ticketje.

In te leveren materialen plaats je, na het inleveren, meteen zelf in de "ingeleverde boeken” kast zodat ze meteen terug uitleenbaar zijn.

Als er iets betaald moet worden, doe je dat aan de betaalautomaat.

De bibliotheekmedewerkers staan natuurlijk klaar om te helpen indien nodig. Nog even dit! Breng altijd je lidkaartje mee en ook de boeken die je wilt verlengen.

 

Wat is RFID?

RFID (Radio Frequency Identification) kan gezien worden als de opvolger van de barcode technologie. Het is een radiogestuurde identificatiemethode waarbij gegevens opgeslagen worden op een chip. Die chip bevindt zich in een RFID-tag.

In alle bibliotheekmaterialen werd een RFID-chip aangebracht die alle info over het werk draagt. Antennes in de zelfbedieningstoestellen registreren aan de hand van radiogolven de signalen van de chip en identificeren zo de titel.

 

Waarom RFID?

  • Het biedt je meer comfort.
  • Je hebt meer privacy bij het ontlenen en inleveren van materialen.
  • Je controleert zelf de correcte inname en/of ontlening van de items.
  • In het zelfbedieningssysteem is diefstal-beveiliging geïntegreerd.
  • Het maakt personeel vrij om je nog beter van dienst te kunnen zijn.

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Dorpsstraat 83130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 64 61
Fax fax
016 72 09 85
e-mail
bibliotheek@begijnendijk.be