naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gezocht! Vrijwilligers om voor te lezen!

01 oktober ’19 (di)
Om de taalontwikkeling van anderstalige en taalzwakke kinderen te stimuleren en hun het plezier van voorlezen te laten ervaren, werd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van maandag 30 september 2019 beslist deel te nemen aan het voorleesproject ‘Boekenstoet’.

Wil je graag jouw enthousiasme voor boeken delen met jonge kinderen? Dan is dit project misschien iets voor jou! Tijdens de ‘Boekenstoet’ brengen vrijwilligers enkele kinderen van vier tot en met negen jaar in hun vertrouwde omgeving en op een interactieve manier in contact brengen met het Nederlands. Ook voor de ouders die meeluisteren, kan dit een stimulans zijn om voor te lezen. De medewerkers van de dienst vrije tijd zijn momenteel dan ook op zoek naar tien vrijwilligers die tussen januari en mei 2020 tien keer een uur aan huis voorlezen, één keer met een voorleeskindje een bezoek aan de bib brengen, één keer met een voorleesgezin naar een vrijetijdsinitiatief gaan en aanwezig zijn op het magische slotfeest. In ruil kan je op zaterdag 16 november 2019 deelnemen aan een vorming met tips en tricks, voorleesboekjes in de bibliotheek uitlenen en rekenen op een aanspreekpunt voor al jouw vragen over het voorleesgezin. Elke vrijwilliger krijgt ook een ‘Boekenstoet’-pasje en een vrijwilligersvergoeding van € 10,00 per voorleesbeurt.

Hou je ervan om verhalen en prentenboeken voor te lezen en heb je zin om kinderen hiermee iets bij te leren? Stuur dan voor 26 oktober 2019 een e-mail naar bibliotheek@begijnendijk.be met ‘Kandidaat vrijwilliger Boekenstoet’ als onderwerp. Eens de medewerkers jouw inschrijving ontvangen hebben, nodigen ze jou uit voor een verkennend gesprek.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Dorpsstraat 83130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 64 61
Fax fax
016 72 09 85
e-mail
bibliotheek@begijnendijk.be